ProActive zorgt voor veilige omgevingen

Elimineert virussen en bacteriën voor 99,9%, ook Covid-19 voor 94%

De nieuwe standaard voor vloeren en oppervlakken

Gezonde en veilige omgevingen zijn belangrijker dan ooit, nu virussen en bacteriën een grotere rol spelen in ons dagelijks leven. Waar we ook zijn. Met de ProActive-lijn uit de ProCasa collectie wordt elke publieke ruimte een plek waar virussen, bacteriën en vervuiling geen kans krijgen om zich te hechten aan wanden en vloeren. ProActive is uniek en ISO gecertificeerd. Zo draagt ProActive in elke ruimte bij aan het welzijn van mensen.

Hogere duurzaamheidsprestatie voor gebouwen

Duurzaam bouwen en voldoen aan de eisen die worden gesteld voor duurzaamheidsprestaties voor LEED Platinum, BREEAM en LBC-certificeringen; ProActive kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De tegels voldoen aan de gestelde parameters voor een duurzame omgeving en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren zoals is vereist voor de WELL-certificering. Bovendien zijn ProActive tegels 100% recyclebaar.

Circulariteit en duurzaamheid met ProActive

Bij gezonde en veilige omgevingen hoort ook het gebruik van duurzame materialen die gerecycled kunnen worden. ProActive tegels worden gemaakt van zorgvuldig uitgezochte ruwe materialen en zijn 100% recyclebaar. Op deze manier draagt ProActive bij aan welzijn en duurzaamheid.

Lagere onderhoudskosten met ProActive

Het toepassen van ProActive tegels op gevels zorgt voor lagere onderhoudskosten. Vuil hecht minder op de ProActive coating. De tegels bestrijden geuren en zijn gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor vermindert het gebruik van agressieve, schadelijke en dure schoonmaakmiddelen.

ProActive biedt grote voordelen voor elke doelgroep

Ziekenhuizen, klinieken & verzorgingshuizen

Ziekenhuizen, klinieken & verzorgingshuizen

Een schone en veilige omgeving is cruciaal voor iedereen die in een ziekenhuis, kliniek of verzorgingshuis werkt of verblijft. ProActive tegels zijn antibacterieel en antiviraal, ook bij meticilinne-resistente bacteriën zoals MRSA. Zelfs in het donker en bij LED licht is ProActive 99,9% effectief. Oppervlakken met ProActive zijn gemakkelijk hygiënisch te reinigen zonder gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen.

Kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven

Daar waar de allerkleinsten dagelijks spelen en worden verzorgd, is een optimale bescherming van de hygiëne van oppervlakken van het grootste belang. ProActive zorgt dat vuil, bacteriën en virussen zich niet kunnen hechten. Het is gemakkelijk hygiënisch te reinigen zonder agressieve schoonmaakmiddelen, bestrijdt geur en draagt bij aan frissere en gezondere ruimtes.

Zwembaden en vrijetijdslocaties

Zwembaden en vrijetijdslocaties

Voor de hygiëne en veiligheid voor zwembaden en vrijetijdslocaties gelden strenge regels. Met ProActive wordt elk oppervlak 24/7 optimaal beschermd en kunnen vuil, bacteriën (legionella) en virussen zich niet hechten. Elk oppervlak met ProActive, wanden of vloeren, is gemakkelijk te reinigen zonder veel gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Het bestrijdt geuren en zorgt voor een gezondere omgeving.

Sportscholen & sauna's

Sportscholen & sauna's

ProActive op wanden en vloeren van sportscholen en sauna’s biedt veel voordelen voor de gezondheid en het welzijn voor iedereen die hier werkt, sport of komt ontspannen. Het voorkomt de verspreiding van voetschimmelinfecties, bestrijdt geur, en vermindert schadelijk stoffen in de lucht, zoals fijnstof en koolmonoxide. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en draagt ProActive direct bij aan gezondheid en welzijn.

Publieke ruimten & gebouwen

Publieke ruimten & gebouwen

Op plekken waar veel mensen zijn of langskomen, biedt ProActive 24/7 optimale bescherming en zorgt het voor het welzijn en de gezondheid van
elke bezoeker. De hygiëne van wanden en vloeren wordt optimaal beschermd en geuren worden bestreden. Door de zelfreinigende werking is het gemakkelijk schoon te maken zonder veel gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen. Hierdoor worden onderhoudskosten verminderd.

Horeca

Horeca

Restaurants, cafés en hotels zijn, zeker in deze tijd, kwetsbare plekken als het gaat om gezondheid en welzijn. ProActive beschermt 24/7 de hygiëne van oppervlakken die constant in aanraking komen met voedsel en mensen. Zelfs in het donker. Bacteriën en vuil krijgen geen kans zich te hechten en etens- en kookgeuren worden sterk verminderd. Door de zelfreinigende werking zijn ProActive oppervlakken gemakkelijk hygiënisch schoon te maken.

Kleuren

ProActive Sand
ProActive Bianco
ProActive Silver
ProActive Taupe
ProActive Greige
ProActive Black

Maten

De Florence ProActive serie uit de Procasa collectie is leverbaar in drie formaten en twee diktes.

Technische
specificaties

De ProActive-lijn uit de Procasa collectie is verkrijgbaar 6 kleuren, 2 diktes en in 2 vormstukken. De stroefheidsklasses van de tegels zijn R9 – R10 A+B en R11 A+B+C.

Voor meer informatie

De ProActive tegels worden exclusief verkocht via BMN Bouwmaterialen. Neem voor meer informatie contact op met een vestiging of showoom in je buurt.

Voor meer informatie

ProActive zorgt voor veilige omgevingen

Vind alle informatie en specificaties over ProActive tegels in de brochure.

ProActive zorgt voor veilige omgevingen

Bekijk &
inspireer


Antiviraal effect

ProActive elimineert virussen en bacteriën voor 99,9%, ook Covid-19 voor 94%

Antiviraal effect

ProActive elimineert virussen en bacteriën voor 99,9%, ook Covid-19 voor 94%

Antibacterieel effect

Antibacterieel effect

Zelfreinigend effect

Zelfreinigend effect

Antigeur effect

Antigeur effect

Antivervuilend effect

Antivervuilend effect